Mitt namn är Tina Andersson och bor i Småland. Jag jobbar som resurs och fritidspedagog på vår skola.

Intresset för hundar började redan som liten men tyvärr hade inte mina föräldrar samma tankar som jag 😔. Åren gick och det blev ingen hund förrän jag träffade den första eurasiern 2003. Jag blev helt såld när jag åkte till min uppfödare Ulla-Carin och träffade hennes hundar. 2003-12-21 föddes min första eurasier, Chicko hette han ❤️! Efter Chicko kom Luna hem till oss och efter det kom Nova som bor hos min dotter Jessica. 2007 blev jag egen uppfödare och fick min första kull som Luna var mamma åt. Efter två år kom det en kull till med Luna. Sedan blev det ett uppehåll fram till 2017 som Saga är mamma till.

Mitt mål med uppfödningen är att inte föda upp valpar för att det ska födas valpar i mängder. Jag gör noga kontroller att det inte finns samma sjukdomsgener på båda sidor. Tyvärr kan det ändå gå fel har jag fått erfara. De växer upp i hemmiljö och blir till viss mån socialiserade med vuxna och barn, de får åka bil, bli koppeltränade och träna på rumsrenhet. De blir, avmaskade, vaccinerade och reggade på SKK.

Mina hundar lever som mina familjehundar. De bor inne med oss och får följa med på det mesta som vi gör. Vi går kurser, utställningar och får vara med i skogen för att släppa loss lite. Vi har även en stor trädgård där de får busa omkring i.