31. jan, 2016

Chilla och Julle

Ja, nu har det återigen gått lång tid sedan jag var här igen 😞. Men det har ju hänt en del sen sist. Jag börjar med Chilla som nu fått en sjukdom som heter Addisons sjukdom. Detta innebär att hennes binjurar inte fungerar som dom ska. Hon kommer att gå på medicin resten av sitt liv. Hon fick sin diagnos tisdagen före jul och vi har fått åka in till Djursjukhuset Jönköping många ggr för att ta prover på hennes Addison. Vi fick ett bakslag en gång men efter höjningen på medicinen så har det än så länge legat bra. Fler saker som att hon haft för lite salt och protein i kroppen har gjort av vi får lägga till salt och kyckling i hennes mat. Saltmängden ligger bra, proteinet vet vi ännu inte eftersom vi fått lägga till det förra veckan. Nästa STORA problem är att hon äter som en "häst" men går inte upp i vikt, snarare tvärt om. Hon rasar i vikt 😞. Vi har nu både tagit EPI- och sköldkörtelprov på henne. Svaret på det får nu i veckan som kommer. EPI tror jag inte på eftersom hon inte har sådana symton alls. Därför hoppas jag på att det är sköldkörteln så vi slipper hålla på med dessa prover på henne. 

Vet inte om ni sett att Julle har varit utlagd på omplacering? Han kommer i vart fall få ett nytt hem nästa helg 😀. Är så glad för hans skull! En kille från Värmland har visat ett stort intresse för honom och jag är säker på att Julle får ett toppenhem hos honom. 

Har ju glömt berätta att Saga har varit grymt duktig på officiella utställningar 😀. I Växjö blev hon BIR och fick cert. I Stockholm blev hon även Nordisk Juniorvinnare. Hon är allt duktig den tjejen 😀. Blir lite fler utställningar i år 😉.

Ha det gött tills vi ses nästa gång här 😜